مردم ارومیه روزانه 500 تن زباله تولید می‌کنند

روزانه به طور میانگین ۵۰۰ تن زباله در این شهر تولید می شود که با فرهنگ سازی تفکیک از مبدا و سلسله اقدامات فرهنگسراهای شهرداری و دفاتر تسهیل گری ارومیه امکان کاهش ان تا یک سوم موجود وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه گفت: روزانه به طور میانگین ۵۰۰ تن زباله در این شهر تولید می شود که با فرهنگ سازی تفکیک از مبدا و سلسله اقدامات فرهنگسراهای شهرداری و دفاتر تسهیل گری ارومیه امکان کاهش ان تا یک سوم موجود وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، احد یوسفی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از ارومیه با تشریح آخرین وضعیت نحوه جمع آور و دفع انواع پسماند در این شهر اظهار داشت: میانگین تولید روزانه زباله در شهر ارومیه 500 تن است که البته این مقدار در فصول مختلف سال از جمله در فصل برداشت محصول و عرق گیری از انواع گیاهان مرتبط به این خطه از کشور تغییر می کند.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه با اشاره به  اینکه برای دفن زباله ها زمینی به مساحت 80 هکتار در نظر گرفته شده است بیان کرد: زباله های شهر ارومیه، دهیاری و شهرهای سرو، سیلوانا، نوشین شهر و قوشچی در محلی به نام سایت نازلو به صورت مکانیزه و با ماشین آلات مختلف حمل و دفن می شوند.

 یوسفی افزود: هزینه  جمع آوری، حمل و دفن زباله های شهری حدود  3میلیارد و 200 تا 3 میلیارد و 500 ملیون تومان هزینه در ماه دارد بنابراین در سال افزون بر 42 میلیارد تومان در این زمینه مصرف می شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه با اشاره به دغدغه های محیط زیستی در محل دفن پسماندها در منطقه نازلو گفت:  در عمق حدود 4 تا 4 و نیم متری محل دفن زباله های شهری صخره هایی وجود دارد که مانع نفوذ شیرآبه  و اثرات مضر زباله به زیر زمین و آبها پیرامون این منطقه می شود.   

یوسفی درباره نحوه معدوم سازی زباله های عفونی و شیمیایی نیز افزود: بی خطر سازی و ایزوله کردن زباله های عفونی و شیمیایی به عهده متولیان تولید این زباله ها یعنی بیمارستان ها و کلینیک های درمانی است که با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می شود و بعد از آن کار جمع آوری و دفن زباله ها در محل اختصاصی خود توسط شهرداری ارومیه انجام می گیرد.

وی درباره تفکیک زباله های خشک از زباله های تر و زباله های دارای ارزش بیان کرد: در مجموع فقط روزانه یک تن زباله قابل تفکیک به صورت سیستمی توسط سازمان مدیریت پسماند تفکیک می شود که بیشتر این اقلام از جنس شیشه، کاغذ و فلز هستند.

 رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه درباره طرح تفکیک از مبدا گفت: فرهنگ سازی طرح تفکیک از مبدا در شهر ارومیه نیاز به تقویت مستمر دارد تا با کاهش حجم تولید روزانه هزینه های حمل و دفن آن نیز تا حدود یک سوم کاهش یابد.

یوسفی درباره  ترویج فرهنگ تفکیک زباله در سطح شهرافزود: پیش از این مکان هایی به صورت آزمایشی با افراد آموزش دیده در نظر گرفته شده بود که در ازای دریافت زباله های قابل بازیافت کارت شارژ تلفن همراه ارائه می شد که این کار انگیزه مردم را به  تفکیک زباله ها بیشتر می کند.

وی افزود: به تازگی محل های دیگری از جمله فرهنگسراهای شهرداری و دفاتر تسهیل گری برای این طرح با همان برنامه قبل در نظر گرفته  شده که در صورت اثر بخش بودن حدود 30درصد از تولید روزانه زباله یعنی 150 تن زباله در یک برنامه 5 ساله  قابل تفکیک و بازیافت به مواد دیگر خواهد بود.

یوسفی درباره احداث کارخانه کمپوست در ارومیه نیز گفت: در سال 1386 طرحی برای احداث کارخانه کمپوست  از طرف سرمایه گذار اصفهانی پیشنهاد شد که با ایجاد تاسسیاتی در محل دفن زباله شد اما این پروسه به نتیجه نرسید.

وی با اشاره به اینکه  قراردادی میان سازمان مدیریت پسماند و دانشگاه ارومیه منعقد شده افزود: طبق این قرارداد باید مطالعاتی درباره جنس زباله های شهری و روستایی شهر ارومیه انجام شود تا بتوان درباره تولید محصول از زباله ها نظر قطعی داد چرا که جنس زباله ها نقاط مختلف شهر متفاوت است و نیاز به مطالعه دقیق این موضوع قبل از هر تصمیم گیری وجود دارد.

یوسفی تصریح کرد: در بحث جمع آوری پسماند همیشه به مشارکت مردم برای پرداخت عوارض نوسازی و خدمات پسماند برای بهتر شدن سیستم مدیریت شهری نیازمندیم و بدون مشارکت و همراهی شهروندان پوشش هزینه‌های روزانه و ماهانه مدیریت پسماند امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

منبع: تسنیم