به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه مردم در اجرای دستورالعمل های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک کم توجه شده اند گفت: کم کاری دستگاه های نظارتی و نیز عدم رعایت الزامات بهداشتی باعث شده تا بیماری کرونا در استان روند افزایشی به خود بگیرد و تداوم این وضعیت باعث اعمال محدودیت های کرونایی خواهد شد.
محمدمهدی شهریاری عصر امروز در شصت و نهمین جلسه ستاد مدیریت و مقابله با کرونا با قدردانی از تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: برای کنترل روند بیماری کرونا پیشنهاد ایجاد محدودیت های یک هفته ای برای برخی صنوف و فعالیتها به وزارت کشور ارسال شده که با تایید کمیته امنیتی و انتظامی و وزارت بهداشت به زودی عملیاتی می شود.
وی افزود: اگر مردم رعایت نکنند و دستگاه های نظارتی اهتمام جدی نداشته باشند به جهت فرا رسیدن فصل سرما آمار مبتلایان و مرگ های ناشی از کرونا افزایش خواهد یافت.
شهریاری همکاری گسترده مردم، نظارت جدی فرمانداران و دستگاه های متولی را لازمه شرایط جدید کرونایی در استان دانست.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به حساسیت های اجتماعی نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی تصریح کرد: باید بر روند اجرای دستورالعمل های بهداشتی در مدارس نظارت جدی وجود داشته باشد و اگر مدرسه ای اهتمام جدی را نداشته باشد تعطیل می شود.
شهریاری افزود: باید مدارس برای فراگیری آموزش ها محیطی سالم و کم دغدغه باشند. نوسازی مدارس موظف است با همکاری فرمانداری ها نسبت به احصای کمبودهای بهداشتی مدارس اقدام نمایند تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی نسبت به تامین آنها اهتمام نماید.
وی در ادامه روند رعایت دستورالعمل های بهداشتی در ادارات را قابل قبول ندانست و گفت: دستگاه های اجرائی باید در رعایت دستورالعمل های بهداشتی الگو باشند.
مقام عالی استان همچنین به لزوم همکاری همه ظرفیت ها برای کنترل بیماری کرونا تاکید کرد و افزود: در صورت نیاز باید بیمارستان های بخش خصوصی نیز نسبت به پذیرش بیماران کرونایی اقدام نمایند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی نیز گفت: براساس بررسی های انجام یافته پیش بینی می شود در روزهای آینده تعداد بیماران بستری در استان افزایش یابد.
جواد آقازاده شنبه شب در شصت و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا درباره سرعت انتشار ویروس کرونا افزود: استان آذربایجان غربی جزو استانهایی است که سرعت انتشار ویروس در آن بالا است و ویروس در آن سریع منتشر میشود.
وی درباره مرخصی کادر درمان درگیر با کرونا بیان کرد: پس از موج دوم بیماری کرونا، به پنجاه درصد کادر درمان درگیر با کرونا مرخصی ارائه شد تا همکاران بتوانند برای مدتی استراحت کنند اما پس از ۳ روز با افزایش تعداد بیماران در استان، مجبور به درخواست بازگشت همکاران شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با هشدار تکمیل ظرفیت بیمارستانهای درگیر کرونا گفت: رفتار ویروس رابطه مستقیمی با رفتار افراد دارد. رفتار ویروس نشان میدهد که هر زمان پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت نکردیم آمار مبتلایان و بستریها افزایش یافته است.
آقازاده درباره مشارکت بیمارستانها افزود: تمامی بیمارستانها باید در مبارزه با کرونا مشارکت کنند و در صورت نیاز از نظر تجهیزات و بخشهای مورد نیاز با دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی همکاری لازم را انجام دهند.
وی درباره بازگشت محدودیتها بیان کرد: با توجه به شیوع بالای کووید ۱۹ و آمار فزاینده در استان، پیشنهاد میکنیم که محدودیتهایی به طور مجدد اعمال شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی درباره واکسن آنفلوانزا گفت: تعداد ۳ هزار و ۷۵۰ واحد واکسن آنفلوانزا برای آذربایجان غربی دریافت شده است که ۲ هزار و ۵۰۰ واحد سه ظرفیتی و یک هزار و ۲۵۰ واحد چهار ظرفیتی است.
آقازاده در خصوص نحوه توزیع واکسن آنفلوانزا افزود: توزیع واکسن آنفلوانزا بر اساس اولویت گروههای پرخطر و از طریق مراکز بهداشت انجام میگیرد لذا مردم به داروخانهها مراجعه نکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ی درباره اولویتهای این واکسن بیان کرد: توزیع واکسن آنفلوانزا در دو اولویت اول و دوم انجام میگیرد که افراد شامل اولویت اول به صورت رایگان دریافت میکنند.