به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۸۰ هزار کشاورز در شهرستانهای مختلف استان ضمن آشنایی با اصول کشاورزی پایدار، در طرح احیای دریاچه ارومیه مشارکت کردهاند.
بیتا احمدیان افزود: طرح احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی با ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی در ۸۳ روستای استان اجرا شدهاست.
وی اضافه کرد: در قالب این طرح که از سال ۱۳۹۳ با همکاری دولت ژاپن، دفتر حفاظت از تالابها، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جهاد کشاورزی اجرا میشود، در مجموع ۵۰۰ دوره آموزشی برای کشاورزان برگزار شده که یکهزار و ۳۲۰ نفر نیز در این دورههای آموزشی شرکت کردهاند.
وی اظهار داشت: امسال نیز این دورهها با حضور ۱۱۶ نفر از کشاورزان در روستاهای حوضه دریاچه ارومیه تاکنون برگزار شده و مرحله ششم این طرح در حال امضای تفاهمنامه و برنامهریزی برای اجرا قرار دارد.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه این طرح یک برنامه محوری آموزش و ترویج در حوضه دریاچه ارومیه است، افزود: استقرار کشاورزی پایدار و استانداردسازی فرایند تولید محصولات کشاورزی از جمله اهداف اجرای این طرح به شمار میرود.
وی اضافه کرد: با توجه به مصرف حدود ۹۰ درصد منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی، یکی از مهمترین راهکارها انجام اقدامات لازم در راستای کاهش مصرف آب در این بخش است.
وی بیان کرد: بر اساس شاخصهای بین المللی و در راستای مدیریت پایدار منابع آبی حوضه، طبق مصوبه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی طی یک برنامه پنج ساله با انجام سیاستگذاری و برنامهریزیهای لازم و با مجموعهای از راهکارهای سازهای و مدیریتی در جهت افزایش بهرهوری و در راستای پایداری کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تحقق خواهد یافت.
احمدیان با اشاره به طرح تحول ترویج برای احیای دریاچه ارومیه نیز گفت: این طرح نیز در ۴۵ روستا و ۴۵ سایت و در ۲ مرحله اجرا شده است که مرحله سوم آن از مهرماه امسال در ۵۰ سایت و ۳۵ کانون یادگیری استان آغاز میشود.
وی افزود: در این طرح تغییر شیوه کشاورزی از روشهای سنتی به مدرن و دانش بنیان، آشنایی کشاورزان با آخرین تکنیکهای علمی کشاورزی، روشهای بهزراعی، بکارگیری کود حیوانی به جای کودشیمیایی، کاهش استفاده از سموم و استفاده از روشهای آبیاری مدرن به جای آبیاری سنتی به کشاورزان و باغداران آموزش داده میشود.
منبع: ایرنا