به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به افزایش یک متری تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل گفت: برای اینکه به سمت احیای دریاچه حرکت کنیم باید به فکر صرفه جویی آب در بخش کشاورزی باشیم.
مسعود تجریشی در نشست تخصصی نقد و بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه که در دانشگاه ارومیه برگزار شد، با بیان اینکه طی چند سال اخیر سه قرارداد با مهندسان مشاور یکم در جنوب دریاچه، دانشگاه تبریز در شرق دریاچه و دانشگاه ارومیه در غرب دریاچه بسته شد، اظهار کرد: هدف از این اقدامات این بود که مشکلات و راهکارها را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: مطالعات و بررسیها نشان داده است که میتوانیم در بخش کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه۴۰ درصد مصرف آب را کم کنیم و آن را به دریاچه ارومیه اختصاص دهیم. طی سال گذشته نیز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۹ درصد از مصرف آب کشاورزانی که در پایاب سدها بودند بدون بروز هیچ مشکلی اجتماعی کاهش پیدا کرد.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه در کل حوضه آبریز دریاچه ارومیه اراضی کشت آبی ۱۵ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: اما با کاهش مصرف آب در پایاب سدها و هدایت بارشهای خوب امسال به سمت دریاچه، یک متر تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته افزوده شده است.
تجریشی ادامه داد: قرار بود پس از شرایط تثبیت به سمت احیا حرکت کنیم و در فاز احیا باید آب بیشتری را غیر از رهاسازیها به سمت دریاچه بفرستیم که این آب باید از صرفهجویی در بخش کشاورزی تامین شود.
به گفته وی در حال حاضر حدود ۲۸۰۰ کیلومتر مربع وسعت دریاچه است که نسبت به سال قبل افزایش یافته است و امیدواریم این شرایط را حفظ کنیم و بتوانیم در آینده وسعت را افزایش دهیم.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در پایان گفت: در حال حاضر در دریاچه بیش از ۳ میلیارد متر مکعب آب وجود دارد. سازمان حفاظت محیط زیست نیز ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه از منابع این سازمان را به دریاچه ارومیه اختصاص داده است و امیدواریم بتوانیم پس از تثبیت دریاچه به سمت احیا پیش رویم.
افزایش ۱۵هزار هکتاری کشت آبی در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه از افزایش ۱۵هزار هکتاری کشت آبی در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه طی سال گذشته خبر داد.
مسعود تجریشی در نشست تخصصی نقد و بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه که در سالن جلسات دانشگاه ارومیه برگزار شد با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۱۵هزار هکتار کشت آبی در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزایش یافته است، اظهار کرد: برنامه ریزی شده تا سال آینده گیاهان دارویی به اندازه کل سطح زیر کشت کشور در ۲ استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی کشت و برداشت شود.
وی بااشاره به راه اندازی مرکز آینده پژوهی دریاچه ارومیه گفت: مرکز آینده پژوهی دریاچه ارومیه در رشکان ارومیه با اساس نامه پژوهشی در راستای مدیریت دریاچه بعد از احیاء کامل شکل خواهد گرفت.
تجریشی با اشاره به اینکه تغییر در مدیریت آب در منطقه حوضه آبریز دریاچه ارومیه به خوبی انجام شده است، تصریح کرد: در طی ۳ سال گذشته پروژه ها و قرار دادها از جمله پروژه فائو و جایکا با هدف کمک به معیشت کشاورزان و مدیریت آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام شده که نتایج اثر بخشی را به همراه داشته است.
وی بااشاره به اینکه در حسنلو شهرستان نقده بیش از ۶۵ درصد کاهش در مصرف آب را شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: تا سال گذشته ۲۹ درصد از مصرف آب کشاورزان پایاب سدها کاهش یافته بدون اینکه مشکل اقتصادی واجتماعی را به همراه داشته باشد.
تجریشی مشکل برخی پروژه های کشور را بخشی عمل کردن دستگاه ها اعلام و یاد آور شد: بخشی عمل کردن باعث ایجاد شرایط ناپایدار می شود، باید برای رسیدن به یک نتیجه اثر بخش و عملیاتی در حوزه کاهش مصرف آب، سازمان ها بصورت شبکه ای عمل کنند.
منبع: ایسنا