سرنوشت انتقال آب وان به دریاچه ارومیه

ستاد احیا دریاچه ارومیه از ۴ سال پیش مطالعاتی را آغاز کرد و به این نتیجه رسید که ترکیب آب دریاچه وان و ارومیه از لحاظ بحث شیمیایی مشکلاتی ندارد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، رییس سازمان محیط زیست گفت: ریزگردها یک شبه به وجود نیامده‌اند که در این مدت حل بشوند. پروژه‌های سدسازی‌ها و سیستم مهار آب‌های جاری بدون توجه به توسعه پایدار اجرا شد، همه آب‌ها مهار شدند و هیچ حقی برای طبیعت در نظر نگرفتیم در حالی که طبیعت هم حق دارد.

عیسی کلانتری گفت: انشاالله یک سیستم خبررسانی شفاف و واقعی داشته باشید، چون خیلی از مسایل شنیده می‌شود که اصلا واقعی نیست. خیلی از اخباری که سال گذشته منتشر شد اصلا واقعیت نداشت به خصوص برخی خبرگزاری‌ها که با دولت دشمنی دارند. البته بیشتر خبرنگارها «خبرنگار واقعی» هستند.

او در رابطه با ساخت سد ایلیسو در ترکیه گفت: دولت ترکیه از زمان جنگ ایران و عراق با برنامه‌هایی که داشتند شبکه‌هایی از سدسازی را شروع کردند و در جمع ۵۰میلیارد متر مکعب از آب‌های خروجی خود را مهار کرده است.

کلانتری افزود: این کار یک مقدار مشکلات به وجود آورده، اما به دلیل عدم شفافیت لازم در آب‌های بین‌الملل این موضوع حل نشده است. این موضوع باعث شده که هرکشوری به خودش حق بدهد هرطوری که دلش خواست با آب‌های خروجی‌اش برخورد کند.البته وزارت خارجه در این رابطه فعالیت‌هایی انجام داده است.

رییس سازمان محیط زیست در رابطه با پیامدهای ساخت این سد در ترکیه توضیح داد: اثرات این موضوع مشخص است، یک متر مکعب آب هم از جایی کم شود، مشکلاتی به وجود می‌آید چه برسد این حجم از آب، امیدوارم این مشکل زودتر حل بشود.

رییس سازمان محیط‌ زیست، درباره آخرین وضعیت انتقال آب دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه گفت: ستاد احیا دریاچه ارومیه از ۴ سال پیش مطالعاتی را آغاز کرد و به این نتیجه رسید که ترکیب آب دریاچه وان و ارومیه از لحاظ بحث شیمیایی مشکلاتی ندارد. اینکار در دست بررسی است اگر با ترکیه یک تفاهماتی رسیدیم و به چند سوال دیگر از لحاظ علمی پاسخ داده شود، اینکار قابل انجام است