برگزاری اجلاس استانی نماز در ارومیه

برگزاری اجلاس استانی نماز در ارومیه
مراسم اجلاس استانی نماز و رونمایی از کتاب "اولین نمازی که خواندم" شامل 10 هزار انشاء با موضوع نماز، با حضور حجت‌الاسلام قرائتی و استاندار آذربایجان غربی در ارومیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: مدیران و مسوولان فرهنگی کشور در توسعه و گسترش فرهنگ نماز کم‌کاری کرده‌اند و حق این فریضه ادا نشده‌است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی روز سه‌شنبه در دومین اجلاس استانی نماز که در ارومیه برگزار شد، افزود: اگر دستگاه‌های متولی در امور فرهنگی مانند ارشاد و تبلیغات اسلامی در این زمینه به وظایف خود به درستی عمل می‌کردند امروز ستاد اقامه نماز تشکیل نمی‌شد.

رییس ستاد اقامه نماز کشور یادآور شد: بیش از ۹۵ درصد افرادی که در جبهه حضور داشتند بچه‌های مسجد بودند و اگر دوباره جنگ شود ۹۰درصد بچه‌های مسجد در جبهه حضور خواهند داشت، ولی متولیان فرهنگی کمتر در حوزه نماز و مسجد کار کرده‌اند.

وی اضافه کرد: نماز مختص دین اسلام نیست به‌ طوریکه از زمان پیامبران قبل از رسول خاتم (ص) و توسط حضرت ابراهیم (ع) نماز خوانده‌ می‌شد و از آدم تا خاتم نماز بوده‌است.

وی درباره علت خواندن نماز اظهار داشت: نماز برای تشکر از خداوند است چون به انسان نان و امنیت داده‌است؛ خداوند نیازمند تشکر انسان نیست اما انسان به ایمان آوردن به خدا نیاز دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به عربی بودن زبان نماز، گفت: زبان یک ارزش واحد است و به همین علت نماز را عربی می‌خوانیم.

وی با اشاره به شعر موسی‌وشبان اظهار داشت: این شعر یک شعر ضد قرآنی است اگر این شعر درست باشد دیگر بعثت کشک خواهد بود، ما دینمان را از مثنوی و عرفا و شعرا نمی‌گیریم دین ما بر کتاب خدا و عترت مبتنی است.

وی در پاسخ به اینکه چرا همچنان در دستگاه‌های نمازخوان مشکل وجود دارد، گفت: نماز با مولفه‌های بسیاری همراه است و باید یک نسخه کامل از نماز را استفاده کرد تا حال افراد خوب و متحول شود.

رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه باید نماز را در آموزش‌وپرورش نهادینه کرد، ادامه داد: موضوع نماز و اقامه آن و همچنین فراگیری و عمل به روحیات نماز باید در مدارس جدی گرفته‌ شود به طوریکه نماز باید عضو جدانشدنی آموزش‌وپرورش باشد.

حجت‌الاسلام محسن قرائتی به لزوم توجه بیشتر به محتوای آموزشی اشاره کرد و گفت: برای داشتن افراد و جوانان کاری در کشور باید انقلابی در حوزه‌ها و دانشگاه‌های کشور ایجاد شود و مهارت آموزشی و مهارت معلمی را آموزش دهیم.

وی با اشاره به اینکه هیچ عبادتی همچون نماز تنوع ندارد، بیان کرد: نماز ۳۵۰ نوع دارد و از قبل از ظهور اسلام نیز بوده‌است.

رییس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه تکرار گناه باعث بی‌دینی می‌شود، اضافه کرد: باید درس‌هایی که در حوزه، دانشگاه و مدرسه تدریس می‌شود باعث توسعه علم شود تا کشور از مشکلات موجود نجات یابد.

وی با بیان اینکه علم بی‌خاصیت به درد نمی‌خورد، ادامه داد: باید خاک آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها را عوض کرد زیرا به قدری علوم در آموزش‌وپرورش و مسایل در دانشگاه‌ها هست که هیچ خاصیتی ندارد و ترویج‌دهندگان آن یا خوابند یا خائن.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی یکی از راه‌های تشویق دانش‌آموزان به نماز خواندن را اقامه نماز توسط مدیر و دیگر مسوولان مدرسه بیان کرد و افزود: برقراری ارتباط و گفت‌وگوی رودررو با دانش‌آموزان در این باره ضروری است.

وی با اشاره به اینکه در کشور شهرک‌ها و مسکن‌مهرهای زیادی داریم که همه‌چیز دارد غیر از نمازخانه، گفت: چند شهرک داریم که همه چیز دارد؟ غیر از نمازخانه، انبوه‌سازان باید در ابتدای ساخت‌وساز به احداث مساجد توجه داشته باشند.

 

منبع: ایرنا