وزیر جهاد کشاورزی:
909 میلیارد تومان تسهیلات توسعه بخش کشاورزی آذربایجانغربی اختصاص یافت
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۹۰۹ میلیارد تومان تسهیلات جهت توسعه بخش کشاورزی آذربایجان غربی و رونق تولید به صورت سرمایه در گردش و طرح های اولویت دار اختصاص یافته که به متقاضیان واگذار می شود.
کاظم خاوازی عصر امروز در جلسه کارگروه آب و کشاورزی آذربایجان غرب که با حضور جمعی از معاونان وزارتی، استاندار و اعضای مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی استان و مسوولان استانی برگزار شد، افزود: تخصیص این اعتبارات محدودیتی ندارد و در صورت وجود طرحهای اثربخش و نوآورانه برای توسعه این بخش، این میزان اعتبار قابل افزایش است.
وی ادامه داد: از این میزان تسهیلات ۸۲ میلیارد تومان به بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی، ۱۰۶ میلیارد تومان در بخش دام، ۱۱ میلیارد تومان در بخش شیلات و آبزیان و ۴۱۲ میلیارد تومان در بخش گلخانه ای هزینه خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی بر پیگیری تخصیص این اعتبارات از سوی نمایندگان استان در مجلس شوری اسلامی و مسوولان آذربایجان غربی تاکید کرد و افزود: آذربایجان غربی به عنوان استان با ظرفیت و پتانسیل بالا در بخش کشاورزی می تواند در این حوزه، بیش از پیش پیشرفته تر باشد.
خاوازی اضافه کرد: نشست ها و دیدار های خوبی طی این ۲ روز سفر به این استان به همراه معاونان وزارتی داشتیم که امیدواریم با هماهنگی بین دستگاهی و پیگیری مستمر مسوولان استانی در ماه های آتی شاهد حل برخی موانع و مشکلات به خصوص در امر صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیب درختی باشیم.
وی با اشاره به مشکل حق آبه در بخش کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در اسرع وقت در نشست با وزیر نیرو و رییس سازمان محیط زیست به صورت نشست اضطراری بحث حق آبه بخش کشاورزی استان از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه را بررسی و راه های حل مشکل کم آبی در این حوزه را برطرف می کنیم.
وی با بیان اینکه به دلیل تعهد کاهش ۴۰ درصدی آب در بخش کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه امروز شاهد بروز مشکلات اساسی در برخی شهرستان ها و روستاهای استان هستیم، افزود: مشکلات اجتماعی با توجه به نبود اشتغال و محرومیت در این منطقه در اثر عدم بررسی درست تخصیص حق آبه بخش کشاورزی در حال رخ دادن است و باید این موضوع به صورت ویژه بررسی شود.
وزیر جهاد کشاورزی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مسوولان آذربایجان غربی خواست تا مستندات کافی و قوی در خصوص مشکل حق آبه بخش کشاورزی با توجه به احیای دریاچه ارومیه را تهیه کنند.
خاوازی با بیان اینکه صادرات سیب استان یکی از مطالبات جدی این بخش است که مشکلات در حال رفع شدن هستند و تنها نیازمند هماهنگی بین دستگاهی با وزارت صمت هستیم، گفت: با رفع موانع صادراتی در ماه های آتی شاهد رونق صادرات سیب خواهیم بود.
وی، قانون خرید تضمینی را اقدامی موثر در حمایت از کشاورزان برشمرد و اظهار کرد: با تصویب این قانون و اعطای اختیارات خرید تضمینی، صادرات و واردات به وزارت جهاد کشاورزی اتفاقات خوبی را در این بخش شاهد هستیم و چغندر کاران استان منفعت بیشتری از این موضوع خواهند داشت.
وی از تعیین تکلیف دامداری های سنتی تا آخر هفته جاری در کشور خبر داد و گفت: برای توسعه و رونق بخشی این حوزه تمامی دامداری های سنتی کشور تا آخر هفته تعیین تکلیف شده و مجوزهای قانونی لازم به صاحبان این بخش اعطا می شود.
وی همچنین از ایجاد شهرک های کشاورزی در مناطق محروم استان خبر داد و گفت: در صورت بررسی زیرساخت های لازم و دارا بودن زمین مناسب وزارت جهاد کشاورزی آمادگی لازم برای احداث شهرک های کشاورزی در مناطق محروم آذربایجان غربی به صورت ویژه را داراست.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از آرتمیا به عنوان ظرفیت کم نظیر در بخش کشاورزی آذربایجان غربی نام برد و گفت: هر کیلو سیست آرتمیا در دنیا ۵۰ تا ۱۵۰ دلار ارزش اقتصادی دارد و با توسعه این صنعت ضمن ارزآوری می توان اشتغال خوبی در منطقه ایجاد کرد.
وی با ابراز گلایه از خرد شدن اراضی کشاورزی در کشور گفت: متاسفانه در برخی مناطق کشور شاهد تجزیه شدن اراضی کشاورزی هستیم که این موضوع به عنوان خط قرمز در حوزه کشاورزی بوده و با متخلفان برخورد جدی انجام می شود.
خاوازی درباره توزیع نهاده نیز بیان کرد: در این بخش با کسری مواجه هستیم هر چند مقداری جو اخیرا تامین و توزیع شده است؛برای مرغ تخم گذار و گوشتی در سه ماه گذشته ۱۰۰ درصد نهاده داده شده است و موضوع آزادسازی ذخایر جو نیز در دست پیگیری است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در هفته گذشته ۲۰۰ هزار تن جو آزاد سازی شده، اظهار امیدواری کرد که برای دامداری های سنتی هم نهاده هایی تامین شود.
استاندار: توسعه کشاورزی آذربایجان غربی در گرو اصلاح برخی مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی کشاورزی استان برخی مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است گفت: برخی مصوبات در زمان بحران جدی دریاچه ارومیه اجرایی شده و امروز نیاز برای توسعه کشاورزی نیاز داریم تا این مصوبات بازنگری شود.
محمدمهدی شهریاری در کارگروه آب و کشاورزی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی در محل استانداری برگزار شد با تاکید بر ضرورت پیگیری اصلاح برخی مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه که برای احیای کشاورزی استان بسیار موثر است افزود: ۳۰۰ میلیون مترمکعب سهم آذربایجان غربی از رودخانه ارس به آذربایجان شرقی تخصیص یافته که اگر این میزان به خود استان تخصیص یابد مشکلات کم آبی عمده شهرهای استان برطرف خواهد شد.
وی گفت: با توجه به مشکلاتی که هر از چند گاهی در عرصه محصولات کشاورزی بوجود می آید لذا مسئله نوع کشت و اصلاح الگوی کشت باید توسط مرکز تحقیقات کشاورزی با یک برنامه مدون پیگیری شود.
استاندار آذربایجان غربی بازنگری در شیوه های کاشت، داشت و برداشت را یک ضرورت جدی دانست و افزود: متوسط برداشت سیب در باغبات استان به هیچ وجه مناسب نیست و اصلاح رویه ها مانع هدر رفتن منابع از جمله آب می شود.
شهریاری حمایت از نوسازی صنایع تبدیلی و مکانیزاسیون از طریق پرداخت تسهیلات کم بهره را خواستار شد و افزود: واحدهای تولیدی برای خرید محصولات نیاز به سرمایه در گردش دارند و بانک کشاورزی در این زمینه باید مساعدت نماید.
وی افزود: تثبیت سیاست های واردات و صادرات به عنوان یک موضوع اساسی امروز مورد مطالبه است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بیمه محصولات کشاورزی مورد قبول کشاورزان نیست افزود: کشاورزان به دلیل عدم حمایت درست بیمه رغبتی به بیمه نمودن محصولات ندارند و بایا رویکردهای بیمه در این خصوص تغییر یابد.
شهریاری خاطرنشان کرد: کشاورزان بخاطر جولان واسطه ها از خرید تضمینی انتفاعی نمی برند و وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص باید تدبیر کند.
وی با اشاره به مشکل تامین نهاده های دامی در کشور گفت: آذربایجان غربی با توجه به موقعیت مرزی توانایی تامین ۲۵ درصد از نهاده های دامی کشور را دارد.
استاندار آذربایجان غربی در خصوص راهکارهای افزایش صادرات سیب نیز تصریح کرد: رفع تعهد ارزی و تعلیق کارت های بازرگانی، تهاتر و ارزیابی مجدد قیمت ها به افزایش صادرات سیب کمک شایانی می کند.