افتتاح نیروگاه خورشیدی 400 کیلوواتی دانشگاه ارومیه

افتتاح نیروگاه خورشیدی 400 کیلوواتی دانشگاه ارومیه
نیروگاه خورشیدی 400 کیلوواتی دانشگاه ارومیه با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، نیروگاه ۴۰۰ کیلوواتی دانشگاه ارومیه امروز همزمان با سومین روز از هفته دولت با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی مورد بهره برداری قرار گرفت.

رحیم حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه در آئین افتتاح نیروگاه گفت: با افتتاح این نیروگاه  دانشگاه ارومیه به شبکه سراسری برق وصل و وارد مدار شد.

رئیس دانشگاه ارومیه افزود: این نیروگاه وظیفه تولید ۲۰ درصد برق پردیس نازلو دانشگاه به ظرفیت اسمی ۴۰۰ کیلو وات را بر عهده دارد و در زمینی به مساحت ۷ هزار مترمربع شامل ۱۳۴۴ پنل خورشیدی، هفت اینورتور و یک پست برق با قابلیت تولید ۸۴۰ مگاوات ساعت برق در سال و کاهش آلودگی معادل ۵۰۰ تن دی اکسید کربن در اتمسفر ایجاد شده است.

حب نقی گفت: ۳۰ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه هزینه شده است.

۱۹۷مرکز رشد و فناوری در کشور فعال است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حال حاضر ۹۱۷ مرکز رشد و فن آوری و ۴۳پارک علم و فناوری برای حفظ دستاورد های علمی کشور فعال است.

منصور غلامی دوشنبه شب در مراسم افتتاح مرکز نوآوری کسب و کارهای نوین در جمع اساتید دانشگاههای ارومیه اظهارداشت: هم اکنون جایگاه علمی کشور در دنیا با تلاش جهادی دانشمندان جوان بسیار مطلوب است.

وی با اشاره به این که برای کیفی سازی نظام آموزشی در دانشگاههای کشور نیازمند بازنگری جدی و استفاده از شیوه های نوین آموزش هستیم، خاطر نشان ساخت: تعامل و همکاری های علمی و آموزشی با سایر دانشگاههای معتبر جهان باید در اولویت برنامه های مراکز آموزش عالی قرارگیرد.

سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم گفت: فضای کسب و کارهای نوپا با محوریت IT در خیابان دانشگاه ارومیه به بهره‌برداری می‌رسد تا فعالان این حوزه در این محل گرد هم‌آیند.

علی‌محمد نیکبخت افزود: این مرکز با حدود یک میلیارد ریال هزینه به بهره‌برداری می‌رسد و در مرحله نخست چهار شرکت فعال در حوزه IT در این محل مستقر شده است.

وی با بیان اینکه  مجموعه پارک علم و فناوری به صورت حرفه‌ای و با هدف توسعه نوآوری و انجام کارهای دانش‌بنیان در حال فعالیت است تا بتواند نیاز جوانان نخبه استان را فراهم کند افزود: ۶٠ میلیارد ریال برای توسعه و احداث فاز ٢ پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی اختصاص یافته که تا یک‌ماه آینده فاز دوم این پارک افتتاح می‌شود.

سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی ادامه داد: حدود ۳۰ میلیارد ریال دیگر نیز برای سال آینده در نظر گرفتیم که امید است با توجه مسئولان این مبلغ برای توسعه پارک علم و فناوری این استان تخصیص یابد.

در پایان این نشست جمعی از حاضران در خصوص توجه به طرح های پژوهشی، راه اندازی رشته های دانشگاهی مهارت محور و کیفیت بخشی به نظام آموزشی در دانشگاههای مطالبی را مطرح کردند.

در حاشیه این نشست  اسناد ۱۷ هکتار از اراضی دانشگاه ارومیه به پارک علم و فناوری ارومیه واگذار شد.

همچنین با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلو واتی دانشگاه ارومیه به بهره برداری‌ رسید.

این نیروگاه خورشیدی سالانه ۸۰۰ مگاوات ساعت انرژی تولید و از انتشار ۵۰۳ تن آلاینده زیست محیطی جلوگیری می‌کند.

این نیروگاه در زمینی به مساحت هفت‌هزار متر مربع احداث شده و بیش از ۴۰ میلیارد ریال برای احداث این نیروگاه هزینه شده است.

مراحل طراحی این نیروگاه خورشیدی توسط متخصصان داخلی و با همکاری اساتید دانشگاهی انجام شده‌است،این نیروگاه شامل یک‌هزار و ۳۴۴ پنل خورشیدی و هفت "اینورنور" متصل به شبکه است.