انجام بیش از 80 مورد عملیات اطفای حریق در ارومیه

انجام بیش از 80 مورد عملیات اطفای حریق در ارومیه
از ابتدای سال جاری تاکنون 80 مورد عملیات اطفای حریق در مراتع و باغات ارومیه انجام شده است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ارومیه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۰ مورد عملیات اطفای حریق در مراتع و باغات ارومیه انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، ابراهیم شادقوشچی با اشاره به تعداد عملیات‌های اطفای حریق در ارومیه اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۰ مورد عملیات اطفا حریق در مراتع و باغات این شهرستان انجام شده است.

وی افزود: بیشترین علل آتش‌سوزی در باغات و فضای سبز ارومیه، آتش زدن ضایعات شاخ و برگ درختان توسط عوامل انسانی و عدم توجه نسبت به خاموشی درست و اصولی آتش بوده است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ارومیه با بیان اینکه با عدم اطمینان از خاموشی آتش، با کوچترین وزش باد شعله‌های آتش در فضاهای اطراف پخش و موجب گسترش آتش‌سوزی می‌شوند، ادامه داد: با گسترش آتش‌سوزی افراد دیگر قادر به کنترل حریق نشده و در نهایت این آتش‌سوزی باعث خسارت به منازل و ساختمان‌های مجاور هم می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال با توجه به شدت بارش نزولات آسمانی حجم انبوهی از گیاهان خودرو در مراتع و باغات رشد کرده است، عنوان کرد: برای از بین بردن این گیاهان و علف‌های هرز، شهروندان اقدام به آتش‌زدن آنها می‌کنند که شعله‌ور شدن آتش باعث خسارات به محصولات باغی و گیاهی می‌شود.

شادقوشچی تصریح کرد: در اینگونه موارد از شهروندان تقاضا می‌شود به هیچ عنوان به منظور از بین بردن ضایعات شاخ و برگ درختان در زمین‌های کشاورزی، بایر، فضای سبز و باغات اقدام به آتش زدن آنها نکرده و از انباشته شدن شاخ و برگ ضایعات درختان در یک محل جلوگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل شعله‌ور بودن این شاخه‌های خشک و ضایعات درختان، آتش به سرعت گسترش پیدا کرده و به سایر ساختمان‌ها و منازل اطراف سرایت و موجب بروز خسارات بسیار می‌شود.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ارومیه ضمن هشدار به شهروندان مبنی بر روشن کردن آتش در باغات و فضای سبز به ویژه پارک جنگلی ارومیه گفت: مردم باید توجه داشته باشند هنگام گردش و تفریح ته سیگار روشن و چوب نیم‌سوخته و ذغال داخل اجاق ها را پس از پایان کاملا خاموش کرده و با اطمینان کامل آن را زیر خاک مدفون کنند.

وی در ادامه به خطر آتش‌سوزی به دلیل انداختن بطری‌های شیشه‌ای و یا شیشه‌های شکسته در طبیعت اشاره و عنوان کرد: انداختن شیشه در باغ، بوستان‌ها و پارک‌های جنگلی باعث تمرکز نور خورشید بر روی خار و خاشاک خشک شده و شیشه مثل ذره بینی موجبات آتش‌سوزی را فراهم می‌کند.

 

منبع: فارس