وسعت دریاچه ارومیه 409 کیلومترمربع افزایش یافت

وسعت دریاچه ارومیه 409 کیلومترمربع افزایش یافت
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: وسعت این دریاچه با افزایش 409 کیلومتری نسبت به زمان مشابه سال گذشته به 2 هزار و 265 کیلومترمربع رسید.

رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: وسعت این دریاچه با افزایش 409 کیلومتری نسبت به زمان مشابه سال گذشته به 2 هزار و 265 کیلومترمربع رسید.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، فرهاد سرخوش با اعلام اینکه دریاچه ارومیه نسبت به کمترین تراز ثبت شده برای آن 71 سانتی متر افزایش سطح دارد، افزود: تراز دریاچه ارومیه در حال حاضر یکهزار و 270 متر و 73 سانتی متر بوده که 35 سانتی متر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.

وی ادامه داد: تراز دریاچه ارومیه نسبت به 10 روز گذشته نزدیک به 9 سانتی متر افزایش تراز دارد.

وی دلیل اصلی افزایش تراز دریاچه ارومیه در روزهای اخیر را بارندگی و رهاسازی آب سدها به دریاچه عنوان کرد و گفت: مرحله نخست رهاسازی آب به دریاچه ارومیه به میزان 92 میلیون مترمکعب از سدهای زولا، سلماس، سد شهرچای و مهاباد انجام شد.

وی با بیان اینکه قبل از تشکیل ستاد احیا تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط 40 سانتی متر کاهش می یافت، بیان کرد: برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد. 

رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است، اضافه کرد: سال آینده چندین طرح انتقال آب به دریاچه به بهره برداری می رسد که نقش بسزایی در احیای نگین آبی آذربایجان خواهد داشت. 

اجرای بادشکن غیرزنده برای مقابله با بیابان‌زدایی در اطراف دریاچه ارومیه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی گفت: اجرای بادشکن غیره زنده به طول ۱۱۲ کیلومتر، بوته‌کاری و نهال‌کاری در سطح یک هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی حاشیه‌ای دریاچه ارومیه شامل بوته‌‌های قره‌داغ و نهال گز و ساماندهی چرای دام در اراضی ساحلی دریاچه ارومیه از اقدامات انجام شده برای بیابان‌زدایی در اطراف دریاچه ارومیه است.

فرهاد سرخوش با اشاره به اقدامات پروژهای اجرایی طرح احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: یکی از راهکاری احیای دریاچه ارومیه تهیه و اجرای طرح‌های جامع مقابله با بیابان‌زدایی است.

وی افزود: با توجه به خشک شدن دریاچه و از بین رفتن پوشش گیاهی، منطقه با پدیده بیابان‌زدایی مواجه بوده و برخلاف وضعیت‌های فعلی بادهایی از سوی دریاچه به سمت خشکی ایجاد شده که موجب فرسایش‌های بادی، گرد و غبار نمکی و تبعات ناشی از آن می‌‌شود.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی بیان کرد: بنابراین بر اساس اهداف ستاد احیای دریاچه ارومیه مبنی بر حفظ و احیای منابع طبیعی، اقدامات بیولوژیکی در راستای ایجاد پوشش گیاهی و مقابله با کانون‌های تولید گرد و غبار و ریزگردهای نمکی در شهرستان‌های ارومیه، سلماس و میاندوآب آغاز شده است.

وی به اهداف تهیه و اجرای طرح‌های جامع مقابله با بیابان‌زایی اشاره کرد و گفت: مبارزه بیولوژیکی و بیومکانیکی با کانون‌های تولید گرد و غبار و ریزگردهای نمکی و مقابله با بیابان‌زدایی از اهداف این طرح برای احیای دریاچه ارومیه است.

سرخوش با اشاره به اینکه اقدامات ترویجی در قالب ترسیب کربن یعنی مدیریت مشارکتی و منابع طبیعی و توسعه روستایی از جمله دستاوردهای تهیه و اجرای طرح‌های جامع مقابله به بیابان‌زدایی در حوضه دریاچه ارومیه است، عنوان کرد: علاوه بر آن اجرای بادشکن غیره زنده به طول ۱۱۲ و نیم کیلومتر، بوته‌کاری و نهال‌کاری در سطح یک هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی حاشیه‌ای دریاچه ارومیه شامل بوته‌‌های قره‌داغ و نهال گز، ساماندهی چرای دام در اراضی ساحلی دریاچه ارومیه از دیگر اقدامات انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه است.

وی تصریح کرد: همچنین قرق مطلق، ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی حاشیه‌ای دریاچه ارومیه، مدیریت هرز آب در دو هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی ساحلی دریاچه، آبیاری سنواتی شامل آبیاری نهال‌ها و بوته‌های کاشته شده از دیگر اقدامات مقابله با بیابان‌زدایی در اطراف این دریاچه است.

سرخوش با بیان اینکه ارائه خدمات فنی، هواشناسی و اقلیم‌ شناسی حوضه دریاچه ارومیه از دیگر اقدامات پروژه‌های اجرایی طرح احیای دریاچه ارومیه است افزود: هدف از اجرای این طرح، آنلاین کردن داده‌‌ها و اطلاعات هواشناسی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و افزایش کمی و کیفی داده‌های هواشناسی در راستای کمک به مدیریت و تصمیم‌گیری مسوولان است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی عنوان کرد: از جمله اقدامات در این زمینه احداث ایستگاه‌های سینوپتیک کشاورزی، احداث ایستگاه‌های سنجش آلودگی شهری، تبدیل باران سنج‌های و ایستگاه‌های اقلیم‌شناسی از حالت سنتی به خودکار بوده که امید است که بتوان در احیای دریاچه ارومیه قدم‌های مثبتی برداریم.