2330 میلیارد ریال برای لایروبی انهار حوضه آبریز دریاچه ارومیه اختصاص یافت

2330 میلیارد ریال برای لایروبی انهار حوضه آبریز دریاچه ارومیه اختصاص یافت
مدیر دفتر استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: بیش از 2 هزار و 330 میلیارد ریال اعتبار در راستای لایروبی رودخانه‌ها و انهار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی تصویب شده است.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، مدیر دفتر استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه بیش از ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال اعتبار در راستای لایروبی رودخانه‌ها و انهار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی تصویب شده، گفت: در همین راستا بیش از ۹۵۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

فرهاد سرخوش با تاکید بر اینکه ستاد احیا در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی عزم جدی برای احیای نگین آبی آذربایجان‌ دارد، اظهار داشت: در لایروبی رودخانه‌ها نیز همچون سایر طرح‌های این ستاد هیچ کمبود اعتباری برای اتمام طرح‌ها وجود ندارد.

وی، جلوگیری از پخش آب در مصب رودخانه، تسهیل در انتقال آب به پیکره اصلی دریاچه ارومیه، افزایش سرعت جریان آب ورودی به دریاچه و کاهش اتلاف و سطح تبخیر را از مهمترین تاثیرات لایروبی رودخانه‌ها در احیای دریاچه دانست.

مدیر دفتر استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به بارش‌های سال گذشته که منجر به افزایش چشمگیرتر از دریاچه ارومیه شد، گفت: دبی برخی از رودخانه های آذربایجان غربی از جمله زرینه رود، سیمینه رود و گدارچای در آن مقطع به بالای ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید که در سایه زیرساخت هایی که ستاد احیای مهیا کرده بود، آب های سطحی بدون خسارت سیل وارد پیکره دریاچه شد.

وی ادامه داد: در آن مقطع که سیل و ویرانی بسیاری از استان‌های کشور را درگیر خود کرده بود، اقدامات ستاد احیای در لایروبی رودخانه‌ها سبب شد تا نه تنها این تهدید به یک فرصت تبدیل شود بلکه شرایط احیای دریاچه ارومیه تسریع یابد.

سرخوش با بیان اینکه از آغاز به کار ستاد احیا تاکنون بیش از ۴۱۴ کیلومتر از انهار و رودخانه‌های منتهی به دریاچه لایروبی شده است، گفت: از این مقدار ۲۹۰ کیلومتر لایروبی مختص انهار و ۱۲۴ کیلومتر نیز مختص رودخانه‌ها بوده است.

وی در رابطه با لایروبی رودخانه‌ها توضیح داد: ۱۳.۵ کیلومتر از رودخانه سیمینه رود، ۱۲ کیلومتر از رودخانه مهابادچای، ۱۹.۵ کیلومتر از رودخانه گدارچای، ۲۹ کیلومتر از رودخانه باراندوز چای، ۱۳ کیلومتر از رودخانه زولاچای، ۱۲ کیلومتر از رودخانه کانی رش، و ۲۵ کیلومتر از محل اتصال زرینه رودو سیمینه رود به پیکره دریاچه ارومیه از جمله اهم اقدامات ستاد احیا در لایروبی رودخانه‌ها بوده است.

وی همچنین لایروبی ۱۳۷ کیلومتر از انهار در شهرستان ارومیه، ۵۱ کیلومتر در نوشین شهر، ۳۱ کیلومتر در میاندوآب، ۳۰ کیلومتر در شاهین دژ، ۱۰ کیلومتر در نقده، ۲۱ کیلومتر در مهاباد و ۱۰ کیلومتر در سلماس را از جمله مهمترین لایروبی‌های انجام شده بر روی انهار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی عنوان کرد.

 

منبع: ایرنا