گزارش سفر وزیر بهداشت به ارومیه

گزارش سفر وزیر بهداشت به ارومیه
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بامداد امروز به همراه هیات همراه با استقبال استاندار آذربایجان غربی از طریق فرودگاه بین‌المللی شهید باکری ارومیه وارد این شهر شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، دکتر سعید نمکی و هیات همراه به منظور بررسی وضعیت شیوع گسترده ویروس کرونا در آذربایجان‌غربی به ارومیه سفر کرده است.

وزیر بهداشت: کنترل اپیدمی کرونا عزم ملی می‌خواهد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کنترل اپیدمی کرونا تنها با فعالیت وزیر و وزارت بهداشت، میسر نمی‌شود و عزم ملی برای این کار لازم است.

سعید نمکی امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا در آذربایجان غربی افزود: همه ما باید دست به دست هم بدهیم تا این اپیدمی کنترل و مدیریت شود.

وی با اشاره به اینکه قصور زیادی در راستای کنترل این اپیدمی صورت می گیرد، اضافه کرد: در صورتی که یک روز افرادی بخواهند اقدامات وزارت بهداشت را در این راستا مورد سوال قرار داده و خون شهید سلامت را پایمال کنند، این قصورها را مطرح می کنم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: زمانی که گزارش‌ها درباره وضعیت کرونا را می‌خوانم، استرس می‌گیرم که نکند در سیاه‌چاله‌ای بیفتیم که نتوانیم از آن خارج شویم.

نمکی گفت: خودمان را برای یک نزاع و درگیری سنگین با این ویروس آماده کرده ایم و اینکه از روز نخست کرونا را دست کم نگرفتیم، باعث شد گام‌های بلندی در این خصوص برداریم.

وی افزود: در روزهای ابتدایی گزارش بیماری کرونا، ظرفیت تشخیصی ما در کشور حدود یک‌هزار و ٢٠٠ آزمایش در روز بود که این ظرفیت در حال حاضر به روزانه بیش از ٢۵ هزار آزمایش تشخیصی رسیده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که برای این میزان تست روزانه، ۶۵ میلیارد ریال هزینه می‌شود، ادامه داد: میزان تست‌های روزانه کرونا در کشور به ۴۰ هزار مورد خواهد رسید که برای این تعداد ١٠٠ میلیارد ریال اعتبار هزینه خواهد شد.

نمکی اضافه کرد: سامانه سیب نیز فعال بوده و در این مرحله تمام موارد مثبت ثبت می‌شود و بررسی مکرر انجام می‌شود تا این بیماری را زمین‌گیر کنیم.

وی اظهار داشت: در مرحله نخست ٨٠ میلیون نفر ایرانی توسط ٣٢٠ هزار اکیپ فعال در سامانه سیب ارزیابی شدند.

وزیر بهداشت با بیان این که  این بیماری در حال حاضر دارو و درمان مشخصی ندارد و تنها راه مدیریت آن پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است،  در مورد آذربایجان‌غربی گفت: توسعه مراکز ١۶ ساعته در آذربایجان‌غربی، افزایش تست‌های تشخیصی، ساماندهی کارگران فصلی و ساماندهی عبور و مرور کامیون‌های صادراتی باید توسط مسوولان استانی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: تست‌های تشخیصی نیم ساعته نیز که در حال خریداری است به این استان هم ارسال می‌شود تا مورد مصرف قرار گیرد.

استاندار: واحد تولیدی ماسک فیلتردار در آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری می‌رسد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: واحد تولیدی ماسک فیلتردار N٩۵ با ظرفیت تولید ماهانه ۶ میلیون عدد ماسک، روز پنجشنبه این هفته در شهرستان خوی به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدمهدی شهریاری در جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: یک کارخانه تولید ماسک سه لایه نیز با ظرفیت تولید روزانه ۴٠٠ هزار عدد ماسک، در این استان آماده افتتاح است. 

وی ادامه داد: آذربایجان‌غربی یکی از واحدهای تولید دستکش را در اختیار دارد و بیش از ظرفیت کشور را تولید و روانه بازار می‌کند. 

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: در بحث مواد ضدعفونی و الکل نیز خودکفا هستیم و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. 

شهریاری بیان کرد: مهمترین علت افزایش بیماران در زمان حاضر، رعایت نشدن دستورالعمل‌های بهداشتی در جامعه، آغاز فصل کشاورزی در منطقه و ورود گردشگران به داخل استان است. 

وی اضافه کرد: باید نظارت لازم برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در جامعه افزایش پیدا کند و محدودیت‌ها برای گروه سه و چهار اعمال شده و در صورت نیاز این محدودیت افزایش یابد. 

وی اظهارداشت: همکاری مردمی در این مدت همراه ما بوده و باید این همکاری ادامه داشته باشد تا مدیریت بیماری انجام شود. 

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: بهره‌برداری از دستگاه‌های سی تی اسکن عواملی از این قبیل با همراهی مسوولان انجام شده تا مدیریت بیماری با شدت بیشتری انجام گیرد.

روزانه ۱۸۰۰ آزمایش کرونا در ارومیه انجام می‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: روزانه یک‌هزار و ۸۰۰ آزمایش در خصوص بیماری کرونا در استان صورت می‌گیرد که مقدار بسیار خوبی برای کنترل بیماری است.

دکتر جواد آقازاده افزود: این آمار نشان می دهد که توان آزمایشگاهی ما بالاست که این امر می تواند در تشخیص زودهنگام و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری مثمرثمر باشد.

وی اضافه کرد: آزمایشگاه تشخیصی خوی نیز راه اندازی شده که به نیازهای آزمایشگاهی شمال آذربایجان غربی پاسخ می دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: در آینده نزدیک نیز آزمایشگاه تشخیص کرونا در میاندوآب راه اندازی و وارد چرخه خدمات دهی می شود.

آقازاده با اشاره به افزایش توان تشخیصی به ویژه در حوزه اسکن ریه بیان کرد: طی ۲ روز گذشته، سی تی اسکن بیمارستان طالقانی ارومیه به عنوان مرکز اصلی درمان بیکاران کرونایی راه اندازی شد که اثر بسیاری در تشخیص بهتر خواهد داشت.

وی اظهار کرد: پیشتر، بیماران نیازمند سی تی اسکن به بیمارستان مطهری ارومیه ارجاع داده می شدند ولی دیگر نیازی به این کار نیست.

وی گفت: در بیمارستان دکتر صدقیانی (زنان) ارومیه نیز دستگاه های مربوط به ام آر آی و سی تی اسکن در حال نصب است/

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به انجام مقدمات برای برخورداری بیمارستان های امام خمینی (ره) و سیدالشهدا (ع) ارومیه به دستگاه سی تی اسکن در آینده نزدیک افزود: در بیمارستان فاطمه زهرا (س) میاندوآب نیز محل سی تی اسکن آماده می شود و بیمارستان تکاب هم در آینده، صاحب این مرکز خواهد شد.

آقازاده تاکید کرد: در کنار توسعه بخش های تشخیصی در استان، همراهی مردم در رعایت پروتکل ها و فاصله اجتماعی برای مقابله با کرونا ضروری است و نباید به خود اجازه بدهیم که بار بیشتری روی دوش کادر  درمانی باشیم.

جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی با حضور وزیر بهداشت و مسوولان استانی و حضور ویدئو کنفرانسی فرمانداران برگزار شد و حاضران به ارائه گزارش و بیان نظرها و پیشنهادات خود پرداختند. 

وزیر بهداشت: واکسن ایرانی کرونا اواسط آبان وارد مرحله آزمایش انسانی می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن ایرانی کرونا مراحل آزمایش حیوانی را رد کرده و از اواسط آبان ماه امسال وارد مرحله آزمایش انسانی می‌شود.

سعید نمکی در گفت و گو با خبرنگاران در ارومیه اظهار داشت: مراحل تست واکسن کرونا با چهار یا پنج گروه در کشور در حال دنبال شدن است و ۲ یا سه گروه پیشرفت خوبی داشته و طبق استانداردهای جهانی، اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: اگر بیماری و واکسن دچار تغییرات بنیادین و دگرگونی نشود، ما در رابطه با ساخت واکسن شیوه‌های خوبی را پیش برده ایم و به سازمان جهانی بهداشت هم این موارد را اعلام کرده ایم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امید است با این روند در آینده نزدیک خبرهای خوبی را برای مردم ایران در رابطه به واکسن کرونا داشته باشیم.

نمکی با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا در سطح جامعه بیان کرد: کاستی در وزارت بهداشت وجود ندارد و هیچ بیماری با کمبود امکانات بیمارستانی روبرو نشده است.

وی تاکید کرد: آنچه ما را گرفتار این امواج کرده به علت رعایت‌نکردن دستورالعمل‌ها و موارد بهداشتی است و عدم برخورد قاطعانه با هنجارشکنان از دیگر مواردی است که موجب این امر شده است.

وی اضافه کرد: عدم برخورد با قانون شکنان ضعف بزرگی در مدیریت بیماری کرونا در کشور است و باید نظارت لازم در اتوبوس‌ها، هواپیماها و سایر مراکز صورت گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اگر تشخیص زودرس، قرنطینه زودرس و اجبار به ماندن در منزل به مدت ۱۴ روز به درستی اعمال شود، خبرهای خوبی را در خصوص کنترل بیماری در آینده شاهد خواهیم بود.

نمکی در رابطه با موضوع کمبود انسولین در کشور نیز گفت: انسولین بسیار بیشتری نسبت به سال گذشته وارد کشور شده که نوع اول آن در کشور به اندازه کافی وجود دارد.

وی بیان کرد: انسولین به اندازه کافی وارد کرده ایم و افراد نیازمند با کارت ملی می‌توانند تحویل بگیرند و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.