وزیر جهاد کشاورزی:
آذربایجان غربی استانی منحصربفرد در ظرفیت های آب و خاک است

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، وزیر جهاد کشاورزی آذربایجان غربی را استانی منحصربفرد در ظرفیت های آب و خاک دانست و گفت: رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی سفر دسته جمعی مدیران ارشد به استانها برای بررسی و حل مسائل است. آذربایجان غربی نیز به جهت نقش آفرینی جدی در سیاست های تامین امنیت غذایی نخستین مقصد سفرهای استانی به شیوه جدید است.
کاظم خاوازی عصر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه کشور از تنوع آب و هوایی ویژه ای برخوردار است اما نتوانسته ایم به خوبی از آن استفاده کنیم گفت: در باغبانی از وضعیت ایده آلی برخورداریم به نحوی که بیش از مصرف تولید محصول داریم.
وی صادرات پیوسته و کسب بازارهای جهانی را راهکار رونق عرصه باغبانی دانست و افزود: قانون خرید تضمینی اقدامی موثر برای حمایت از کشاورزان است.واگذاری تعیین قیمت محصولات کشاورزی نیز باعث شده تا وزارت جهاد کشاورزی بهتر از گذشته در حمایت از کشاورزی گام بردارد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود:در زراعت در خیلی از محصولات در مرز خوکفایی هستیم که با مدیریت مصرف می توان بهتر از امروز به خودکفایی پایدار دست یافت.در تولید شکر می توان با مدیریت بهتر به ۲ میلیون تن رسید. در برنج به تولید ۲.۶ میلیون تن رسیده ایم که با توجه به اینکه میزان مصرف ما ۳ میلیون تن است نیاز به مدیریت مصرف داریم.
خاوازی گفت: در گندم به تولید پایدار رسیده ایم و خودکفا شدیم. ولی چون باید همواره ۵ میلیون تن ذخایر داشته باشیم لذا مجبور به واردات هستیم.
وی ضریب خوداتکایی در روغن را پایین دانست و افزود: برای جبران این موضوع نیز برنامه هایی در دست اجراست.
وزیر جهاد کشاورزی کسری بیش از ۳ میلیون تن نهاده دامی را مشکل اساسی این وزارتخانه دانست و افزود: طرحی آماده کرده ایم که در صورت حمایت توانایی داریم ۳ تا ۴ میلیون تن نهاده را تامین و از واردات کاهش بدهیم.
استاندار: کشاورزی سهم ویژه ای در توسعه آذربایجان غربی دارد
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به جایگاه کشاورزی در توسعه استان گفت: نقش آفرینی کشاورزی در اشتغال و ارزآوری می طلبد تا نگاه ویژه تری نسبت به آن در بعد حمایتی صورت گیرد.
محمدمهدی شهریاری در جریان دیدار وزیر جهاد کشاورزی با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه با اشاره به سهم ۳۵ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال و تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن انواع محصولات باعث شده تا آذربایجان غربی به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور مطرح شود.
وی ادامه داد: تسهیل در صادرات سیب یکی از سیاستهای جدی دولت محسوب می شود و در این راستا پیگیری های استانی و ملی صورت گرفته است.
استاندار آذربایجان غربی با حمایت از راهکار تهاتر سیب با میوه های گرمسیری برای افزایش صادرات سیب افزود: با توجه به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر واردات موز منوط به صادرات سیب، استان نیز این موضوع را روشی موثر برای رونق صادرات می داند.
شهریاری تصریح کرد: کشاورزان استان در تامین نیازهای غذایی کشور سهم مهمی دارند و سفر وزیر جهاد کشاورزی و همه معاونان این وزارتخانه که در نوع خود کم نظیر است می تواند دستاوردهای خوبی برای رونق این بخش به همراه داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی: توسعه کشاورزی استان در گرو افزایش مشوق ها، تسهیلات بانکی، کاهش زمان صدور مجوز، بازاریابی و استفاده از دانش اساتید دانشگاهی است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه عدم استفاده از دانش اساتید دانشگاهی را یکی از خلاهای جدی بخش سیاست گذاری کشاورزی در استان و کشور دانست و گفت: استفاده از دانش و ایده های اساتید دانشگاهی بخش کشاورزی یک ضرورت است تا بتوان ضمن پاسداشت جایگاه علم نسبت به افزایش بهره وری اقدام نمود.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی در جریان دیدار با وزیر جهاد کشاورزی گفت: قبول مسئولیت در این شرایط ایثار است. امیدواریم با توفیق خدا متولیان حوزه کشاورزی کارنامه درخشانی از خود به یادگار بگذارند تا ذخیره آخرت باشد.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی در محصولات بیش از نیاز داخلی تولید دارد و این امر توجه به مسئله بازاریابی را دوصد چندان می کند تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز نسبت به چاره اندیشی برای صادرات و بازاریابی محصولاتی چون سیب و انگور تاکید داشته اند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه برای بحث حل دائمی مشکل صادرات سیب هنوز کار اساسی نشده است افزود: با توجه به اینکه این موضوع مطالبه مقام معظم رهبری و مردم است باید بطور اساسی توجه شود.
قریشی طولانی شدن فرایند صدور مجوزهای کشاورزی را یکی از علل ناراحتی فعالین این بخش دانست و افزود: در برخی موارد فرآیند به قدری طولانی می شود که سرمایه گذار دلسرد شده و دیگر رغبتی به رونق تولید ندارد.
وی ادامه داد: طولانی شدن روند صدور مجوز علاوه بر به هدر رفتن امکانات و تغییرات قیمت باعث کاهش تولید نیز می شود.
نماینده ولی فقیه مشوق ها و تسهیلات بانکی را راهکاری موثر دانست و گفت: سنگ اندازی برخی بانک ها در تخصیص تسهیلات باعث دلسردی مردم می گردد.
وی تسهیل در برخورد با چاه های غیر مجاز کشاورزی از طریق فرهنگسازی، آموزش کشاورزان، توجه به خرید تضمینی برای به صرفه بودن کشاورزی و ممانعت از تکه تکه شدن زمین های کشاورزی، مدیریت بهینه آب و راه اندازی پایانه صادرات میوه در استان را نیز مورد اشاره قرار داد.