برگزاری دومین جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری در ارومیه
با حضور استاندار آذربایجان غربی و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، دومین جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ارومیه، محمدمهدی شهریاری در این جلسه که صبح امروز در محل استانداری برگزار شد خواستار افزایش سهم استان از محل اعتبارات طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری شد و گفت: با توجه به وجود جمعیت روستایی قابل توجه در آذربایجان غربی لازم است اعتبار بیشتری در مرحله دوم طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به استان اختصاص داده شود.
وی افزود: سهم استان از اعتبارات مرحله دوم طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری حدود ۵۱۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است در حالی که طبق میانگین جمعیت روستایی، این رقم باید تا نزدیک به 700 میلیارد تومان افزایش یابد.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه جلوگیری از مهاجرت روستاییان را مورد تاکید قرار داد و با ارائه پیشنهادی در جهت تثبیت جمعیت روستایی گفت: اگر ساکنان روستاهای بالای ۱۰ هزار نفر در کشور تا میزان مشخصی از خدماتی چون آب، برق، گاز و تلفن به صورت رایگان استفاده کنند، جمعیت حاشیه شهرها به روستاها بازمی گردند؛ معضلات اجتماعی نیز با اجرای این طرح در جامعه کمتر و جمعیت روستایی تثبیت میشود.
وی اضافه کرد: نمایندگان با مطرح کردن این پیشنهاد در مجلس شورای اسلامی و تکمیل آن میتوانند در این راستا کمک کار باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: تخصیص اعتبارات اشتغال روستایی باید براساس میانگین جمعیت استان انجام شود زیرا با توجه به جمعیت روستاهای استان اعتبارات این بخش در حال حاضر متناسب با این جمعیت نیست.
رضا حسینی با اشاره به اینکه ۳۳ درصد جمعیت این استان روستایی هستند، ادامه داد: بخش عمدهای از جمعیت شهری نیز از فعالیت در مشاغل روستایی درآمد دارند و این امر اهمیت بخش کشاورزی را بیش از پیش نشان میدهد.
وی اظهار داشت: مسئولان کشوری در امر تخصیص بودجه به این منطقه نظارت و مساعدت ویژه داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در ادامه بر لزوم استفاده از ظرفیت های استان در قالب ایجاد و تکمیل زنجیره های ارزش و تولید تاکید و در این راستا پیشنهاداتی را نیز مطرح کرد.
حسینی افزود: در زنجیره مدیریت تولیدات کشاورزی و باغی استان یکی از نیازهای اصلی تریلرهای یخچال دار متناسب با میوههای منطقه است که می تواند در توسعه صادرات محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده برای استان بسیار موثر واقع شود.
وی افزود: بسته بندی خشکبار به ویژه در میوههای هسته دار چون انگور نیز در آذربایجان غربی باید با جدیت پیگیری شود.
حسینی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی از حیث ظرفیتهای دامداری به کشور هلند شبیه است، اضافه کرد: وسعت، میزان بارندگی و اقلیم این مناطق شباهت دارد اما در این استان بصورت سنتی انجام میشود و باید دامداریهای صنعتی راه اندازی شود.
وی ادامه داد: ۲۱ هزار تن عسل در آذربایجان غربی تولید میشود در حالی که تنها یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تن از این میزان بسته بندی میشود که باید در این راستا با حمایت دولت فعالتر باشیم.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی گلخانهها در حوزه دریاچه ارومیه منافاتی با طرح احیای نگین آبی آذربایجان ندارد، پیشنهاد کرد تا از این ظرفیت اقتصادی نیز بهره کافی برده شود.
وی تاکید کرد: کارشناسان آذربایجان غربی آمادگی دارند در سریعترین زمان ممکن طرحهای زنجیره ارزش و تولید این استان را در راستای شکوفایی اقتصادی استان ارائه کنند.